Violer och våtarv

För varje år lär jag mig mer om vilda ätbara växter. Jag skulle såklart vilja löra mig mycket mer men tiden finns inte riktigt. Jag lär mig hellre lite färre och lär känna växterna ordentligt och hur jag kan använde dem. 


I år har jag plockat mycket violer, mwst skogsvioler men alla violer är ätbara och sina fina att smycka maten med.

Våtarv växer lite här och där som ogräs. Jag  blev mycket förvånad då jag åt dessa. Krispiga och smakar lite som gräslök.

Dessa två fick smycka min potatissallad. Annat man kan smycka maten med är röllikablommor och rödklöver. 

Rosigt badsalt

Jag har aldrig använt mig av rosblad tidigare men fick i år ett infall att jag skulle torka rosblad. Tänkte i första hand att jag kunde ha det i badsaltet. Jag har börjat med epsomsalt i badet som innehåller magnesium som tas upp av kroppen i ett bad. Så här gjorde jag:

1. Plockade rosblad
2. La dem i torken ca 2 timmar
3. Mixade rosblad och epsomsalt.

Har inte provat ännu men tycker att färgen blev väldigt fin.