Träunderlägg i lönn

Var nyligen i Tallinn, där hade de massor av härliga souvenirer i naturmaterial, ull, keramik, trä mm. Köpte ett grytunderlägg i lönn som doftar jättegott. De sa då jag köpte det att om man ställde något varmt på så skulle doften sprida sig. Har testat två gånger men tycker inte riktigt att det funkar.
 
Använde det för första gången härom dagen då jag drack te ur min favoritkopp i keramik från Nittsjö.

Blåbärsglass

Har haft ont i halsen och varit riktigt krasslig. Då är det gott och skönt för halsen med kall glass. Är inte så förtjust i isglass, tycker bättre om glass med grädde i. 
 
Så jag slängde ihop denna blåbärsglass på grädde, lite sötströ, Vaniljpulver och frysta blåbär. Jag tror min sambo tyckte bättre om denna än vad jag gjorde. Men god är den även om jag skulle önska att den var lite sötare. Halsen tyckte den var super :)


Torka daggkåpor

Nu har jag provat att torka daggkåpor. Jag gör precis på samma sätt som för brännässlor. Plockar, sköljer dem, torkar dem med en handduk eller snarare trycker ur vätskan. Sedan får dem ligga och torka.
 
Har provat göra te på både daggkåpa och brännässla. Brännässla är snäppet mörkare än daggkåpa, har en beskare smak. Har inte riktigt hittat någon bra favoritkombo så jag får prova vidare. Gjorde däremot ett ansiktsvatten av daggkåpa. Det får jag berätta mer om i ett annat inlägg.