Fakta om bröstcancer 2014

I senaste BROfästet-tidningen (tror jag det var) fanns lite fakta om bröstcancer.
 
Jag tillhör dem 3,3% som var under 40 år då jag fick bröstcancer. Jag var 30 år, skulle snart fylla 31 då jag fick diagnosen. Jag tillhör också de 5-10% som har ärftlig bröstcancer, fick veta för någon månad sedan att jag hade BRCA1. Detta är vad man har misstänkt i min släkt men inte hittat några bevis för det förrän nu.
 
Jag hoppas att man lägger mycket resurser på att ta reda på vad all denna cancer beror på.

Brödpåse

För ett tag sedan var jag på jakt efter en brödpåse som inte kostade skjortan. Hittade bara på ett ställe på nätet men där var de slut i lagret. Då bestämde jag mig för att köpa en gammal handduk och göra en egen brödpåse. Handduken jag köpte på loppisen var tjock och kostade 20 kr. Av den sydde min mor två fina brödpåsar, en mindre och en större. De passar mycket bra att använda till hembakta bröd. För köpt bröd och för endast några brödskivor gick det inte, då blev brödet fort torrt och hårt. Snöret var något jag hade hemma.
 
Mycket trevligare än plastpåsar :)
 
 

Hemmagjord ketchup

Av kokböckerna jag köper får jag mycket bra inspiration. Blev inspirerad att göra egen ketchup, väldigt enkelt. Jag har flera recept på ketchup,bestämde mig för att börja med den i boken LCHF för familjen. Jag hade inte allt hemma så jag använde inget lökpulver och hittade något liknande för chilipulver och vit balsamvinäger. Använde ett mörkt balsamvinäger och det är nog därför min ketchup blev lite mörkare.
 
Detta recept är lätt att göra då man använder passerade tomater som bas. Tycker att ketchupen är god. Har använt upp de två små flaskorna. Vi äter inte så mycket ketchup då vi äter LCHF-inspirerat. Men till korv och hamburgare är det gott, Ska bli spännande att få jämföra när jag provar ett annat recept nästa gång.
 
Visst blir det fint med ketchupen i glasflaskor!