Torkade havtornsblad

Det är jättelätt att torka havtornsblad. Går snabbt att torka framme i rumstemperatur och ännu snabbare i en mattork. Provade att göra te på bladen, tyckte att det var helt ok. Ska nu prova mig fram att göra olika teblandningar med dessa som bas. Fortsättning följer :)

Torkade hallon

Vilket hallonår! Vi har plockat hallon och mera hallon och då vi trodde att säsongen var slut så plockade vi mer hallon :) Funderade på vad jag skulle göra med alla dessa hallon efter att vi fyllt frysen och ätit till frukost dagligen. Fick då tipset av en bekant på Facebook att torka hallonen till ett hallonpulver.
 
Jag har OBH Nordicas tork, ingen plastbantning här :)
Men det är lite därför jag plastbantar också, för att man ska kunna ha plast där det är mer anvbändbart. Har verkligen använt denna tork till allt möjligt och har fungerat väldigt bra. Var dock lite pyssligt med hallonen som torkade fast i gallrena. Men efter en disk var det borta.
 
Kommer att visa mitt hallonpulver i ett annat inlägg.

Vitt vin

99% av alla viner jag köper på bolaget är ekologiska. Har kommit på att jag tycker om vita viner med druvan Sauvignon Blanc. Inte för sur och inte för söt. Detta är helt klart en favorit som jag återkommer till. Jag brukar mest dricka vitt vin på sommaren så nu blir det nog fler recensioner på rött vin eftersom hösten är kommen.