Utflykt till Omsberget

Vi tog bilen till Tallstugan och hittade där en karta. Vi valde att vi skulle följa den orangea märkningen för att komma upp på berget. Det fanns tre färgmarkeringar att välja bland. Markeringarna på träden var ibland bortskavd, de används nog mest till skidåkning på vintern så det var inte alltid passande att följa markeringen som gående. 

Hur som helst gick vi lite fel då vi tappade bort den orangea markeringen. Vi skulle ha följt blå markering en bra bit.

Från Tallstugan till Omsberget var det ca 1,5-2 km. Lite svår terräng med många vindfällen. Vår tvååring fick rida på axlarna vilket gick bra. 

Fantastisk utsikt! Hit kommer vi att gå fler gånger.

Tidningen hunger

Idag har jag suttit på ett tåg mest hela dan. Bestämde mig för att köpa ett par tidningar för att underlätta resan. Tycker det är svårt att hitta tidningar som passar mig bra. Därför stannade jag tvärt då jag såg tidningen hunger I hyllan. Har aldrig sett eller hört talas om tidningen tidigare. Blev tvungen att köpa den, tidningen för matsmarta.

Fastnade för två artiklar i tidningen, en om barnmat och en om varför den ekologiska maten är så dyr. Denna tidning rekommenderar jag!

Torka nypon

Det här med att torka nypon var svårare än jag trodde, i alla fall om man vill göra det effektiv.
 
Första omgången rensade jag dem först och torkade dem sen. Redan där lessnade jag så då provade jag att torka först och rensa sen. Det tog också tid.
 
Läste att om man  torkade först kunde man mala allt utan att rensa. Lät perfekt tyckte jag! Tog då fram minihackern. Det resultatet ser ni på tallriken på bilden längst ner. Gick inte så bra då fröna också måste malas. Provade sedan med stavmixern och det funkade absolut inte bättre. Sprätte gjorde det överallt.
 
Det jag väl lyckades att få någorlunda mixat var det som jag skalade först, torkade och sedan mixade men det är väldigt skiftande resultat, allt från fint pulver till mindre bitar. Ni ser resultatet i den lilla flaskan.
 
Nu har jag bestämt att det bara blir nyponketchup och pure för det där med pulver orkar inte jag hålla på med. Men det blir ett annat inlägg :)