Mjukost med harsyra

För att bli av med all harsyra fick jag tips att smaksätta mjukost med harsyra och rosépeppar.

Jag tog dessa saker och blandade ihop:
3/4 mjukost. Ca 150 gr.
1/2 tsk ättikprit
1 tsk sesamolja
1/2 tsk rosépeppar 
1 krm svartpeppar
2-3 msk harsyra

Jag tycker att den blev mycket god. Hela familjen åt av den!

Majonnäs med harsyra

Plockade en hel del harsyra härom dagen och behövde hitta på något att använda det till. Fick då idén till majonnäs med harsyra från Dags att plocka. Bestämde mig dock för att inte följa deras recept, valde att följa ett vanligt majonnäsrecept, hackade och la ner ca 1 dl harsyra. Så här i efterhand hade jag kunnat haft i mer harsyra.

Med tanke på att det var första gången jag gjorde egen majonnäs (har varit min sambos arbete) så är jag väldigt nöjd. Det enda jag ångrar är att jag inte hade mer harsyra och kryddade lite mer.

Koka björksavssirap

I år har jag provat att koka björksavssirap. Mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara. Saven reduceras ganska fort, ca 1 liter i timmen. När vätskan är några deciliter har jag bytt till en liten kastrull. Har kokat tills vätskan blivit lite fastare och då den är täckt med skum.

Saven blir till slut mörkbrun och mycket god. Gick hem hos tvååringen också :)