Cancerframkallande kött

I helgen började vi diskutera det här med att forskning visat att kött är cancerframkallande. Har läst några korta nyheter kring detta men inget mer. Så när ämnet kom upp i helgen kände jag att jag måste läsa på. Jag vill trots allt göra det jag kan för att inte få cancer igen.
 
Så nu har jag läst på. Kortfattat är det fritt fram att äta fisk, fågel och vilt. När det gäller kött från ko, gris, get, alltså allt som inte är vilt ska man äta begränsat. Max 500 gram tillagat kött i veckan.
 
Sedan har vi processat kött och processade charkuterier, det ska man inte äta alls. Ja vad innefattar detta egentligen och vad är det egentligen i dessa produkter som är cancerframkallande? Då läste jag på lite till...
 
I dessa processade produkter tillsätts ämnen som ska förhindra att det bildas bakterier, dessa ämnen är också konserverande så produkterna hållet bättre. Jaha, vilka ämnen är det då? Inte många artiklar som nämner just det. Men jag sökte vidare och fann ett ämne Nitrit eller Natriumnitrit, även kallad E250. Detta ämne är cancerframkallande och finns i de flesta produkter som är processade. Det gäller då även processade fågel- och fiskprodukter.
 
Om detta är det enda ämnet som man ska akta sig för vet jag inte. Men jag ska i kommande inlägg skriva mer om detta.

Kommentera här: