Dotterns önskelista julen 2015 #2

Detta blogginlägg riktar sig mer mot "vanliga" butiker. Vad kan man köpa om man inte vill handla via nätet och inte har tillgång till en fysisk ekobutik.
 
Kläder: de flesta stora klädkedjorna märker upp de kläder som är ekologiska. Men kolla att kläderna fortfarande är av naturmaterial. Dottern önskar sig ett nattlinne, vantar i ull men även andra ullkläder. Detta nattlinne från Polarn & pyret har jag spanat in, väldigt fint i 100% ekologisk bomull. PoP har även kläder i ull. Om man är en sån som samlar Cooppoäng kan man använda dem hos PoP.
 
Leksaker: här är det lite svårare. Så lite gifter som möjligt ska det vara. All plast går bort då är alla träalternativ bättre. Dock målas oftast trä med giftiga färger, då ska det vara så lite målat som möjligt. All metall välkomnas. Undantag finns alltid och för oss är det duplo som dottern önskar sig. Sitter och kollar på Stor & Liten som även har fysisk butik och de har bra varumärken som Plantoys. Dottern tycker om Plantoys badleksaker, har redan räddningsbåten. Finns också ett varumärke som heter BigJigs som också är giftfritt och har mycket roligt i sortimentet.
 
Marknader: att handla på marknader är inte alltid lätt men oftast är det mycket hantverk och det välkomnas. Här gäller också rena naturmaterial som exempelvis bomull, lin, ull, trä. Fällar, ulltofflor, ullvantar, träbilar och andra träleksaker. Såklart är det bra om det är eko och giftfritt men det är inte alltid lätt att få tag på.
 
Begagnat/loppis: mycket går bra att köpa begagnat. Tänk på att inte ge ett överpris, då det inte går att byta kan man sälja om det skulle vara något som inte passar. Går jättebra att köpa kläder, duplo, ja det mesta i leksaksväg. Helst inte plast.
 
 
 

Kommentera här: